Inicio NOTICIAS EBRI KNIGHT lanza ‘La Cura’, un canto a la esperanza en plena...

EBRI KNIGHT lanza ‘La Cura’, un canto a la esperanza en plena crisis, compuesto y grabado durante el confinamiento

435
0

La banda del Maresme ha compuesto, escrito y grabado la canción con todos sus miembros confinados. El single ve la luz acompañado de un videoclip grabado con teléfonos móviles y que cuenta con la participación de personal sanitario, de supermercados y de limpieza, entre otros.

En un contexto incierto para los grupos de música y el resto de profesionales de la cultura, la banda de folk-rock ha querido aportar su granito de arena para reivindicar y hacer valer el papel de toda la gente que, sea desde casa o desde sus lugares de trabajo, están poniendo el interés general por encima del propio, al contrario de lo que el liberalismo les había enseñado hasta ahora porque, como dice la canción, “la tendresa i la distància neixen allà on vulguis tu” (“la ternura y la distancia nacen allá donde quieras tú”).

La singularidad principal de La Cura dentro de la discografía del grupo es que ha sido grabada desde los domicilios de cada miembro y a un ritmo y velocidad de producción imposible de imaginar en un contexto de normalidad en la industria. “Necesitábamos cantar lo que estamos viviendo y sabíamos que para hacerlo tendríamos que renunciar a muchos medios que no tenemos en casa”, dice el cantante de la formación y autor, Arnau Aymerich. Ahora bien, el grupo sí que ha podido contar con la ayuda y colaboración de Mark Dasousa, productor de su último EP La Voz Dormida, que ha producido y mezclado la canción desde su estudio en La Marina Alta.

El grup maresmenc ha compost, escrit i gravat la cançó amb tots els seus membres confinats. El single va acompanyat d’un videoclip gravat amb telèfons mòbils i que compta amb la participació de personal sanitari, de supermercats i de neteja entre d’altres.

En un context incert pels grups de música i la resta de professionals de la cultura, el grup de folk-rock ha volgut aportar el seu granet de sorra per reivindicar i fer valdre el paper de tota la gent que, sigui des de casa o des dels seus llocs de treball, estan posant l’interès general per damunt del propi, al contrari del que el liberalisme els havia ensenyat fins ara perquè, com diu la cançó, “la tendresa i la distància neixen allà on vulguis tu”.

La singularitat principal de La Cura dins la discografia del grup és que ha estat gravada des dels domicilis de cada membre del grup i a un ritme i velocitat de producció impossible d’imaginar en un context de normalitat a la indústria. “Necessitàvem cantar el que estem vivint i sabíem que per fer-ho hauríem de renunciar a molts mitjans que no tenim a casa” diu el cantant de la formació i autor, Arnau Aymerich. Ara bé, el grup sí que ha pogut comptar amb l’ajuda i col·laboració de Mark Dasousa, productor del seu últim EP La Voz Dormida, que ha produït i mesclat la cançó des del seu estudi a La Marina Alta.


 
La cançó no és l’única producció feta amb els mitjans que els músics tenien a l’abast a casa seva, sinó que també s’han atrevit a gravar i realitzar un videoclip amb els mòbils com a càmeres i els menjadors de casa com a platós. Però al videoclip no tan sols hi apareixen els membres del grup. Per reforçar el missatge de La Cura, han volgut compartir-ne el protagonisme amb infermeres, metgesses, caixeres de supermercat, transportistes, treballadors de serveis de neteja, famílies amb criatures a casa i persones que cusen mascaretes de forma solidària.
 
La Cura també és especial per Ebri Knight perquè és la primera cançó en què han participat les dues noves incorporacions del grup: Alba Atcher a la flauta travessera i veus i Laia Anglada a la bateria.

Ebri Knight és un dels grups referents de l’escena folk dels Països Catalans amb 15 anys de trajectòria i 4 discos d’estudi, 1 EP i 1 disc en directe publicats. Amb uns directes enèrgics i una actitud rebel i compromesa s’han format una reputació que els ha portat a ser caps de cartell d’innumerables festes majors i festivals arreu. Sempre fidels a ells mateixos, han creat una fórmula pròpia en què la tradició musical mediterrània i el punk-rock xoquen i exploten.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here